Η Μολυβδοσκέπαστη απέχει 70χλμ από τα Ιωάννινα, 510χλμ από την Αθήνα και 330χλμ από την Θεσσαλονίκη. Απαραίτητο ενδιάμεσο κομβικό σημείο για τον επισκέπτη αποτελεί η πόλη των Ιωαννίνων.

 

Από Αθήνα προς Ιωάννινα οι Εθνικές οδοί που χρησιμοποιούνται είναι οι Αθηνών – Κορίνθου, Κορίνθου – Πατρών και Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 440χλμ και απαιτούνται περίπου 5 ώρες οδήγησης.

 

Από Θεσσαλονίκη προς Ιωάννινα το ταξίδι γίνεται μέσω Εγνατίας Οδού και η απόσταση είναι 260χλμ. Αξίζει να τονιστεί πως η απόσταση αυτή μπορεί να καλυφθεί σε διάστημα μόλις 2½ ωρών.

 

Από τα Ιωάννινα κατευθυνόμαστε βόρεια προς Κόνιτσα ακολουθώντας την παλαιά Εθνική οδό Ιωαννίνων - Κοζάνης. Μετά από 40χλμ και αφού έχουμε περάσει το Καλπάκι συναντούμε μια αριστερή διασταύρωση η οποία οδηγεί προς Μπουραζάνι. Ακολουθώντας αυτή την πορεία για 20χλμ και λίγο πριν συναντήσουμε την πρόσφατα κατασκευασμένη γέφυρα Μπουραζανίου κατευθυνόμαστε αριστερά προς την Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπάστου, η οποία απέχει από το Μπουραζάνι 5χλμ. Από εκεί συνεχίζοντας για άλλα 5χλμ φτάνουμε στο χωριό της Μολυβδοσκέπαστης. Το ταξίδι από Ιωάννινα προς Μολυβδοσκέπαστη διαρκεί περίπου 1 ώρα, ενώ σε όλο το μήκος της διαδρομής υπάρχουν οι κατάλληλες πληροφοριακές πινακίδες.

Copyright © 2011 - 2015

Code & Design: